Φυσικοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές Αθήνα, Φυσικοθεραπευτές Αθήνα ΕΟΠΥΥ, Κέντρο Φυσικοθεραπείας, Σύγχρονη Φυσικοθεραπεία
  Αρχική / Βιογραφικό

Ποιοι είμαστε

Η φυσικοθεραπεία

Σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς υπήρχε η φυσικοθεραπεία και φυσικά σήμερα συνοδευμένη με όλα τα επιστημονικά και τεχνολογικά μέσα.

Πήρε το όνομά της γιατί χρησιμοποιεί φυσικά μέσα δηλαδή ενέργειες που υπάρχουν στην φύση:

ήχο = υπέρηχο

φως = ενισχυμένο φως(Laser)

ηλεκτρισμός = μορφές ρευμάτων

ηλεκτρομαγνητική ενέργεια = διαθερμία, μαγνητικά πεδία κ.α

θερμά - ψυχρά επιθέματα

Και ασφαλώς τα χέρια του φυσικοθεραπευτή αποτελούν απαραίτητα και πολύτιμα στοιχεία της φυσικοθεραπείας.

Το Κέντρο Φυσικοθεραπείας μας λειτουργεί από τον Απρίλιο του 1998. Στο χώρο μας γίνεται θεραπεία και αποκατάσταση Ορθοπαιδικών-Νευρολογικών,ρευματολογικών παθήσεων και αθλητικών κακώσεων.

Στη διάθεση του ασθενούς υπάρχει όλος ο επιστημονικός και τεχνολογικός εξοπλισμός για κάθε πράξη φυσικοθεραπείας.

Άριστο προσωπικό από Φυσικοθεραπευτές για την άψογη λειτουργία σε όλα τα επίπεδα προσφοράς του κέντρου φυσικοθεραπείας μας.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

 

Μπλέτσας Αλέξανδρος

Αποφοίτησε από το Τ.Ε.Ι. Φυσικοθεραπείας Αθηνών. Εργάστηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης του Φυσιάτρου Κ. Παπαδημητρίου από το 1994 έως το 1998 που άνοιξε δικό του κέντρο φυσικοθεραπείας.

 

Στόχος του

 

Στο λειτούργημά του, στόχος του είναι η εξάλειψη του πόνου, της αγωνίας, και της δυσλειτουργίας του ασθενή.

Προσφορά του η ανακούφιση, η χαλάρωση και η ελπίδα για επαναφορά στην υγεία.

Η αγάπη του και η προσπάθειά του να βοηθήσει περισσότερο τους ασθενείς του τον ώθησε να παρακολουθήσει αρκετά μεταπτυχιακά σεμινάρια όπως:

Ειδικές πιέσεις Trigger Point, Neural Mobilization (κινητοποίηση νεύρων), Maitland Mobilization, μηχανική διάγνωση και θεραπεία οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης,σεμινάρια παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής(T.C.M),Fascia therapy (περιτονιακή θεραπεία), σεμινάρια για την κίνηση του σώματος, διάβασμα σώματος, σωματότυπους, έλεγχος αναπνοής, έλεγχος του στρες και κατευθυνόμενη σωματική και νοητική χαλάρωση.

 

Ο ήρεμος άνθρωπος θεραπεύεται πιο εύκολα.

 

 

Μπέλσης Μενής

Αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Πατρών το 2008. Παρακολούθησε το σεμινάριο παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής (T.C.M) του Δ. Παναγιωτίδη 2010.

Η φυσικοθεραπεία αποτελεί έναν τρόπο έκφρασης μιας εσωτερικής ανάγκης προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Αυτό το υλοποιεί καθημερινά στο φυσικοθεραπευτήριο όπου μαζί με τον Αλέξανδρο και την υπόλοιπη ομάδα προσπαθούν για την ολοκληρωμένη αποκατάσταση του κάθε ασθενή, τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και της ποιότητας της ζωής του.

 

 

Γαλανοπούλου Γεωργία

Αποφοίτησε από το Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών το 2008 με βαθμό πτυχίου 7,28 (Λίαν Καλώς). Η πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε στις κλινικές του νοσοκομείου Κ.Α.Τ. Η πτυχιακή της εργασία είχε ως αντικείμενο έρευνας: «επίδραση του taping στον επιγονατιδομηριαίο πόνο» και βαθμολογήθηκε με 10.

Από το 2009 εργάζεται στο κέντρο φυσικοθεραπείας του Αλέξανδρου Μπλέτσα.

Το 2011 παρακολούθησε σεμινάριο στις ειδικές τεχνικές McKenzie(Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης).

Η ζωή είναι κίνηση και για αυτήν η φυσικοθεραπεία δεν αποτελεί αποκλειστικά μια επαγγελματική επιλογή αλλά μια μορφή προσφοράς στους συνανθρώπους της μέσω της βελτίωσης των κινητικών δεξιοτήτων.

 

 

Λεβέντη Σταυρούλα

Αποφοίτησε από τη σχολή φυσικοθεραπείας το 2008 .

Από το 2010 εργάζεται στο κέντρο φυσικοθεραπείας του Αλέξανδρου Μπλέτσα.

Η επαφή με τους ασθενείς τη βοηθάει να γίνεται καλύτερη και πιο δοτική ως άνθρωπος. Στόχος της η ανακούφιση από τον πόνο και το χαμόγελο στην ζωή των ασθενών μας.